Tuesday, 30 March 2010

11 september 2009

Tarikh keramat!
Aku mula mengenalmu
Aku tahu siapa kamu
Aku tahu apa mahumu
Aku tahu asalmu
Aku tahu apa jiwamu

Disetiap detik
aku mengesan dirimu
rahsiamu
kesukaanmu
keburukkanmu
kebaikanmu
kemuliaanmu
dan keegoaanmu

sayang
sayangnya dirimu
sayangnya kamu
terlalu sayang
sangat disayangi

aku yang tidak memahami
mula jatuh
jatuh dalam perigi
perigi nan buta
basahlah segalanya
apabila aku mula menyelami
laut duka
sungai sengsara
denai luka

kejamnya dirimu
menoreh luka
yang kian malap
yang kian sepi
kedalam dirimu sendiri...

tarikh keramat ini
tarikh aku jatuh
kedalam hatimu...
bersemadilah ia hanya
di ranting
sebuah memori

#jiwang ke lady danea ni? mcm x je. hahaha#

Friday, 26 March 2010

pengalaman menakutkan geng SEEKERS(location manager)

hohoiiii
kali ini nea nak cite something dekat kowg semua...
(mesti ilie pon da cite kat entrynye.) tapi xpe ilie, kita bergabung! hehehe
cite kali ni, nea nak cite tentang pengalaman location manager yg tak bertauliah.hahahah
semalam(25/mac/2010) kitowg gi recci tempat untuk shooting short film DENDAM.
hah! tempat pertama kitowg g adalah UITM induk.napew erk? sbb kak manda punyer pasal. die minx tlg sent buku die balik yg tarikhnyer sudah habeh. namun, beliau tidak menyatakan library mane bukunyer dipinjam. kitowg pon g la kat PTAR 1 UITM induk. last2 keluo camtu je. hahahaha. lawak2. penat2 abg parking kete, last2 bkn disitu tmpatnya. okey, lokasi seterusnya adalah mencari tempat shooting. 1st kitowg g tanah perkuburan memorial park kt seksyen 21. dkat situ ada kubur hindu,islam n kristian. abg pon drive la  masuk ke kawasan perkuburan islam. pada mulanya nea ingat tempatnya seram. rupanya tak. malah tempat tu uatkan nea ase macam taknak balik. cantik tempat perkuburan tu. tersusun dgn elok.
jadi nea, abg n ejam pun melewati la kubur2 disitu untuk mencari tempat yg seram walaupun nea tau mmg xde. ilie xleh masuk sbb... paham2 la.(bukan penakotlah.ilie berani.tapi...adalah.) paan teman ilie pada mulanya. tpi last2 ada dgn kitowg. cari pnyer cari, hati nea tibe2 tertarik dgn satu tmpat ni...xtau la nape. nea pon bgtau kat abg. bile nak g tgk je, hari pon tibe2 gak hujan. nea cadangkan supaya abg gi amik kete. cian ilie sowg2. so, abg drive kete sampai ke kawasan tdi. memula nea suh ejam capture pic. tapi die kate die xde keberanian. so, nea pon yg tibe2 berani tahap gaban nie, gi la teman ejam. yg lelain tunggu dalam kete je. lepas tu so far,okey je. next destination adalah taman tasik. tapi sampai je kat sana hujan mencurah dgn lebatnya.nea decidekan supaya diorang relax dulu dalam kete. relax punye relax semua berdengkur. tinggal nea je yg xtido.(jenis susah tido) nea pon ape lagi klik2 la muke dowg. tapi nea xdpt klik muke paan. hahaha.nsib mu baik paan. nak tgk x muke diorang yg menjadi mgsa? hahaha...after thiz.
so, lepas hujan renyai sedikit, nea decide untuk bagi diorang break means minum2 dulu(baek betoi director ni. hahaha.puji diri.xde lah....gurau je) and solat asar. lepas dah selesai, kitorg lpak jap kat tasik. egt nak gi cari location, upenyer diorang ade agenda baru. ape ye? paan cakap nak gi tgk site kubur yg lagi satu kat puncak alam. nea pun okey je. nea xkisah apa pun cadangan dari kawan2 asalkan bende tu tak ubah haluan skrip nea. jadi, kitorang da nak grak ni. tibe2 dtg 2 org cik kak dari uitm induk suh jawap beberapa soalan. nea n ilie maleh la nak menjawap2 ni. tapi abg la plak ckap "kami mmg suka membantu".
jadi nak xnak jwap je la. huhuhu. lepas da jwap tu kitorg nyembang jap dgn kakak tu, yg malangnya tibe2 ada burung berak jatuh kt baju ejam terpecik kat paan dan dikongsikan cket ke tgn abg. LOLZ!!!!! hahahaha. gelax bagai nak mati. dugaan....hahaha. paling kesian dekat ejam la. banyak giler taik kene kat die n beg kamera die. kitorang ni mmg lalui banyak dugaan sepanjang petang semalam. enjin asik mati la, silap jalan la,  ape la bagai.. hahaha. pengalamn manis. dalam kete tibe2 ejam bagitau tntang rumah seram yg amar penah tunjuk kt die. sekali lagi sifat ingin tahu dan berani semacam datang dari hati. nea nak tgk umah tu! ejam pon setuju nak tunjukkan. tapi ilie macam takot. xpe ilie, atin ader kat tepi ilie. location kubur kedua tak jadi sebab hari dah maghrib. gile pew g kubur maghrib2. takot doe... jadi kitorang pon singgah kat rumah amar(amar xde.abg die ader la) untuk tanya arah jalan rumah tersebut. jadi kitorang pon da ready dgn semangat yg berkobar2(nea sowg je kot).kali ni paan yg drive. jalan nak ke rumah tu mmg bapak seram!!! tmpat die macam berbukit cket. kt situ gelap je. no ones leave there. menurut ejam rumah seram tu adalah rumah pertama yg akn dilewati selepas pusingan mini roundabout. paan pun pusing la, tapi bile je ejam tunjuk umah tu, paan terus pusing roundbout tu uat kali kedua. mgkin paan takot. die kate, "ish! xnak lah gi"
tapi nea la asik cakap nak jugak.nak jugak.(sorry erk kowg..nea mmg macam ni. nea suka bende2 mistik. sorry sgt semalam)paan mmg baek. die pun masuk balik kat lorong rumah tu demi memnuhi permintaan nea. nea pun pandang la umah tu tnpa berkelip. mmg serammmmm!!!!!rumah sbelah die pon xde sape duduk. mmg seram. kepada pengarah2 kat lua sane sape yg teringin nk wat horror film macam saye, silekan la gi rumah tersebut. paan bawak agk laju dan agk perlahan(camne tu?) lepas je melewati rumah tersebut,
SUDDENLY ADA SOMETHING MELINTAS DEPAN KERETA. SEMUA MENJERIT. ilie da peluk tgn nea. abg cakap burung melintas tapi mata die merah. ejam plak kate macam ranting kayu. paan plak no komen. tapi die mmg tabah gler. enjin kete nsb baek xmati. malah paan tekan minyak agi. good paan. kalo mati enjin agaknyer maraung lah kitorang. tgn nea sejuk tibe. nea cuit bahu abg dan tanya ape kejadah yg lalu tadi. abg cakap "nmpk macam buung melintas, tapi yg abg herannya, mata burung tu bercahaya/merah. abg xrasa yg tu burung." nea nmpak. tpi sekejap je. hurmm... nak tau x ape bende tu? from my detection,
itu bukan burung @ ranting kayu. itu adalah tanda "selamat datang" pada kitorang. sebab niat kitorang dari mula adalah nak survey rumah seram tu. jadi itulah petandanya. menurut ejam, seperti apa yg amar ceritakan,
rumah tu ada sejarah tersendiri, DULU TUAN RUMAH TU DITEMUI MATI GANTUNG DIRI. TUAN RUMAH TU ORANG CINA. SELEPAS KEJADIAN TU, KELUARGA SI MATI BERPINDAH. RUMAH TU MASIH DILENGKAPI PERABOT. DAN RUMAH TU SANGAT2 USANG. MENURUT EJAM AGI, AMAR N THE GENG PENAH GI CARI PASAI NAK JADI SEEKERS KAT RUMAH TU. DAN SKRIN HP KAWAN AMAR PECAH SELEPAS MENCUBA SNAP 1 PIC DARI RUMAH TU. moralnya ialah, diorang berempat (ilie,abg,paan n ejam) menyarankan supaya jangan WAT SHOOTING kat situ. nea baru cadang nak jadikan umah tu lokasi shoot babak rumah usang.tpi ejam macam nak jage hati nea die kate la "kalo hang nak, aku bole amik kan view luar rumah ni sbg simbol rumah usang untuk hg. tapi untuk sesi dalam rumah, kita cari rumah lain. okey?" nea pun dgn gembiranya "okey!!!! thanks ejam" ejam sangat baek... dan lepas je paan drive kelua dari lorong rumah tu, buat kesekian kalinya nea tgk umah tu yg hanya sebelah nea n abg(masa masuk tadi belah ejam n paan).rumah tu btul2 attract nea. sepanjang perjalanan balik puncak,kitorang masih bicarakan hal lintasan dan rumah usang tersebut. satu pengalaman berharga buat kitorang sbg Location Manager yg xpernah ada pengalamn ni ditambah xde sape pun bimbing kitorang. nea boleh aggp ini adalah satu hal yg boleh dibanggakan. mak dgn abah pun cakap kitorang ni mmg brani. dah lah ni untuk short film pertama yg bakal dilahirkan tapi lokasi2nya macam kitorang pernah lahirkan berpuluh2 film. hahaha. xpew mak, ni adalah percubaan ekstrem namanya. sokong la anak mak ni. huhu. okey kowg stakat ni je la cite pengalaman kitorang. JANGAN LUPE DATANG CASTING UNTUK FILM NI PADA 29 MAC DI BK 49. seperti yg dijanjikan, wajah2 letih krew seekers(nama yg diberi oleh pak guard taman tasik ekoran soalan pelik kitorang).


ni driver pertama.hahaha.
nsib bek tak capture muke.
kalo x dapat la lihat wajahnya yg kadangkala
berkerut dan tersenyum.hahaha
nie abg ery.



nie director of photography kitorang
comel giler!!!!
ejam,anda mmg comel ketika tidur.



hahaha..opss sorry ilie.
ni ilie n ejam. comel kan?
sebelah kiri ilie, nea lah.
da xde keje lain amik gmbar org tido.



dan ini adalah directornyer yg nakal.
hahaha. die sorang je xtido.
da tu gi capture gmbar org.
hahaha.sorry kawan2.

xpueh hari gmbar paan xder....erm...
xpe2 next time. hahahah
ok, until now. j
jumpe dlm entry seterusnya

Tuesday, 23 March 2010

~MaLaM sEmAkiN DinGiN~

Aku cuba untuk mendekati
tapi engkau tiada peduli
tulusnya niat dihati
mungkin kau tersalah erti

bukannya ingin merantai dirimu
ataupun mengikat janji
masih ada banyak lagi
harus kau pelajari

aku ingin kemesraan
serta senyum keramahan
biar kekal berterusan
tak hilang di tengah jalan

kau rahsiakan kedinginan menyelimuti hati...
aku juga kedinginan kerana sikapmu itu...
walaupun setebal mana selimut membaluti
aku masih kedinginan sepi tanpa berteman

kedinginanmu kerana malam
yang masih lagi panjang

kedinginanku jauh bandingan...
dengan dirimu..

usah biar malam tak berteman
usah biar siang kekosongan
sudilah kau memahami
ketulusan hati ini

Andai aku merajuk bawa hati
dan kau pun membawa diri
siapa harus dipersalahkan
pasti, kita berdua...

kedinginan disebalik kesenyapan

Friday, 19 March 2010

KiSah HaTi yaNg LaRa-mY woRLd LoVe Life

Duka hati melara jiwa...
Hati yang berlayar entah kemana...
Duka ini telah lama ada...
Ingin sekali membuangnya..
Namun apa daya,
perginya seketika,
datangnya tetap setia...


When love come overboard,
why should we keep it inside?
we need it for our life,
our day,
and our heart.
same like you my love,
It come we didn't call it,
and it leave without we want it..

when you ask me a question,
i'm afraid to answer it
i'm afraid to say it...
i'm afraid to said
"you are my life now"


tetapi ia terlalu awal untuk diperkatakan,
terlalu awal untuk diungkapkan,
kerna aku tahu,
bahwa ada insan lain
yang lebih berhak mengatakannya
padamu.

Biarkan ia berlalu,
kerana ia akan mengusutkan dirimu,
perkara ini terjadi dalam kehidupan kita,
sebahagian dari diri kita,
tabahlah sayang,
tiada siapa mahu hal ini
meremehkan hati,
kerana ia adalah karma dunia fana
kepada manusia kerdil seperti kita.



*Pára és tu mi myanmor. jó te amór ke'es tu asi mi todós.*
*mY LoVe Man wAs mY PrinCe*
*buT tHere's SomeBody eLsE giVe hIm that tiTtLe*
*WhaT wiLL haPpeN toMoRrow maYbe jUsT uNiNtEnDed*

Tuesday, 16 March 2010

PhotoshOOt Eccentric Infinity Entertainment

Ct 112 krew of Eccentric Infinity Entertainment



Producer and executive producer


Production manager



gambar ni macam best kan.. due2 merah. sorang rendah sorang tinggi, sorang GEMbira dan sorang KERiangan.hahaha. love u bro...
director dan asst.director


the cameramans -director of photography


                                                                                   

Technical boys


props master



wARDrobe



Grip and key grip



Editor



storyboard artist



make up artist




production coordinator



art director



unit manager





Script writer and script supervisor


GOOD LUCK UNTUK SEMUA!!!
LOVE YOU'LL!!!
MMUUUAAAHHHHXXX!!!